Even voorstellen

Iris Jongmans

Mijn naam is Iris Jongmans, geboren in 1972, getrouwd met Arjan en moeder van Jim (2001) en Mitch (2004).

Na mijn Laboratoriumopleiding ben ik in het bedrijfsleven gaan werken. Ik heb gewerkt als buitendienst technicus, intercedente en de laatste zes en een half jaar als commercieel medewerker/directiesecretaresse bij een bouwbedrijf.

Mijn oudste zoontje was erg allergisch voor allerlei voedingsmiddelen en ten einde raad kwamen wij na anderhalf jaar bij een kinesioloog terecht. Hij werd behandeld en is nu van zijn voedingsallergieën af. Ook onze jongste zoon bleek allergisch en heeft ook allergiebalansen gehad, waardoor ook hij nu alles kan eten en drinken zonder daar last van te hebben.

De processen van mijn kinderen hebben mijn interesse gewekt voor de Topki opleiding en zo ben ik eens een Touch for Health cursus gaan volgen. En nog een, en nog een en voor ik het wist was ik verknocht aan de mogelijkheden van de kinesiologie.

Gretig naar nieuwe technieken volgde ik de Topki opleiding tot professioneel kinesioloog. Mijn diploma heb ik in juni 2008 gehaald. Sinds april 2006 heb ik mijn eigen praktijk aan huis.

Met de kinesiologie als gereedschap heb ik het voorrecht om samen met mijn cliënten op ontdekkingsreis te gaan naar de boodschap achter hun klacht. Met liefde en respect voor de ander en voor mezelf, ga ik iedere keer weer met mijn cliënt een proces in om te komen tot een betere balans, tot afname, of zelfs oplossen van de klacht. Daarbij zet ik mijn intuïtie en mijn gevoel in. De duidelijke manier van vragen stellen aan het lichaam door middel van de spiertest, levert een dialoog tussen het onderbewuste van mijn cliënt en dat van mij zelf. Zo zoeken we samen naar de boodschap die zijn/haar lichaam te vertellen heeft en het inzicht dat er nodig is om een betere balans te verkrijgen.

Graag ga ik samen met jou op zoek naar het inzicht achter jouw klacht. In liefde, met respect, maar ook doelgericht en op zoek naar resultaten.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk, tot ziens!

De praktijk is gevestigd aan de Wethouder Jan Feterisstraat 3 in Hedel. Hedel is gelegen aan de snelweg A2, net ten noorden van ’s-Hertogenbosch en ten zuiden van Zaltbommel.

De praktijkruimte bevindt zich op de begane grond en heeft een eigen ingang en wachtruimte.
Hierdoor is deze ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

In de praktijk geef ik kinesiologische balansen en cursussen voor kleine groepen. Cursussen voor grotere groepen geef ik op een andere locatie, ook gelegen in Hedel of omgeving.

Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in de Griekse Mythologie waarin de godin Iris de godin van de regenboog was.

Iris was de dochter van titaan Thaumas en Oceanide Electra. Ze was getrouwd en had twee kinderen.
Iris was net als Hermes een bode van de goden van de Olympus, maar ze werkte voornamelijk voor Hera, de vrouw van Zeus. Als Iris naar de aarde reisde, zag je de regenboog. Daarover reisde ze om haar boodschappen te brengen.

Bij het opstarten van mijn praktijk zag ik op cruciale momenten een regenboog in de lucht. Dat gaf mij het gevoel dat de regenboog bij mij hoort. Dat ik net als Iris uit de Griekse mythologie een boodschapper mag zijn die reist over de regenboog en dat ik de klacht van mijn clienten mag vertalen en als boodschap naar hen toe mag brengen.

Voor mij is dat een echt godsgeschenk!